Vlado Kulíšek

slovenský mím, scénarista, režisér a organizátor

Vlado Kulíšek sa narodil v roku 1960. Od detstva sa venoval umeniu a kultúre, ale vyštudoval Vysokú vojenskú školu. Profesionálne sa začal venovať kultúre už v armáde, čo naplno rozvinul po ukončení vojenskej kariéry. Pritom dokázal skĺbiť organizačné schopnosti a umelecké cítenie.
Od roku 1991 je profesionálnym umelcom v oblasti pantomímy. Ročne absolvuje okolo 250 predstavení na Slovensku a v zahraničí, ktoré si aj sám manažuje. Spolu s hudobníkom Radkom Michalkom absolvovali množstvo úspešných vystúpení na festivaloch a rôznych podujatiach prakticky po celej Európe, ale napríklad aj v zámorí.
Okrem toho je aktívny pri organizovaní kultúrnych podujatí v Trenčíne aj v iných regiónoch Slovenska. Založil divadelný festival Sám na javisku, stál pri zrode Trenčianskeho jazzového festivalu a dlhoročne organizuje festivaly Trenčianska hudobná jar a Trenčianska hudobná jeseň v oblasti vážnej hudby. Okrem toho sa scenáristicky a režijne podieľa na mnohých podujatiach organizovaných Mestom Trenčín.
Zároveň sa venuje mnohým humanitárnym a charitatívnym aktivitám. Založil a je správcom Nadácie Počuť srdcom, ktorá sa venuje sluchovo postihnutým deťom na celom Slovensku. Stál aj pri zakladaní fondu dr. Klaun, ktorý organizuje divadelné predstavenia pre dlhodobo choré a opustené deti v ústavoch, nemocniciach a podobných zariadeniach. Od roku 2003 je umeleckým šéfom tohto projektu. Od roku 2011 spolupracuje aj s medzinárodnou humanitárnou službou The Onennes- Heart- Tears and Smiles a v rámci tohoto projektu účinkoval pre choré, opustené a postihnuté deti napríklad v Japonsku, Vietname, Indonézii, Malajzii a v Rusku.

Vlado Kulíšek vystúpi na festivale Sám na javisku 2024 v sobotu 12.10.2024 o 16:30 v KD Opatová s predstavením „Supermarket“